mereka yang chumel~~

Monday, 20 December 2010

do you have THE FUTURE???

assalamualaikum...
THE FUTURE
do you have it??
=]

yes i  have it~~

HOW DO YOU SEE YOURSELF IN 5 YEARS FROM NOW?

for the first time
i got an award from my dear fren ekyn
yea!
hehe
tq ekyn.. syukran jazilan ya ukhtil karimah, ekyn..
xie xie ekyn..
haaa abes sume bahasa kluar..

ok memandangkan lame jugak aku tak post entry baru
since award yang aku dapat di sangat signifikan
jom! ape kate kite cerita sikit
the power of looking at YOUR FUTURE..

yes! YOUR FUTURE.

bila kita mula berkata tentang FUTURE
atau pun masa depan.

thats the power when u can imagine yourself
to be somebody
and at the end of the day
u be the one!

IMAGINE
aku lebih senang untuk meletakkan atau mendefinisikan IMAGINE
itu sebagai menggambarkan
VISI DAN MISI hidup
bila anda ada gambaran diri melalui
visi (matlamat jangka masa panjang) dan
misi (matlamat jangka masa pendek yang bergerak utk mencapai visi)
dan memegang prinsip percaya bahawa anda boleh berjaya
InsyaALLAH..

dalam blog ust Hasrizal beliau ada menyentuh
betapa hebat kuasa PERCAYA untuk berjaya
walaupun ringkas..
tapi kuasa percaya untuk berjaya dalam siri penghijrahan
umat Islam adalah sangat-sangat mengagumkan!

dimana Rasullullah meletakkan kuasa percaya
bahawa sesuatu yang belum nampak (visi)
sebagai satu sesuatu yang sememangnya boleh dikejar utk berjaya.


jadi bagaimana dgn anda?? =]
Perancangan aku pulak.. Aku lebih selesa untuk buat time line dan duration sesuatu yang aku nak kejar..
InsyaAllah.. semoga cita-cita kita dapat dicapai dan aku lagi 5 tahun lagi??..
dapat dilihat dalam kotak fikiran.. =]
hehehe biarlah rahsia...


saya jugak nak anugerahkan award ni kpd:~~

5 comments:

King Of Single said...

ur welkambeng..
same2 kasih..
err lagi apee bahase nk kuar ni haha

well, stiap org ade planning masing..saya doakan kite masing2 dpat mencapai ape yg kite impikan selaras dgn syariat ISLAM ;)

Muhammad Ilham said...

hehe...(^_^)

NuRuL AiN said...

ok2..terima kasih...haha..belanja makan?????x kan award je..=p

hidiary said...

saya sangat takut kan mase depan...
sangat2x takut dengan mase depan sy..;'(

noor amirah bt ahmad said...

dayah : banyak perkara dalam dunia ni xkan terjadi seperti mana pemikiran manusia.. =] jangan risau.. langit tak selalu nya cerah dan langit tak selalunya mendung..