mereka yang chumel~~

Friday, 8 July 2011

just do it~~









p/s : i just do it... =]
saye suka berniaga.. heheehe ni saje2 je... tp ape-ape pun.. saye tak pandai uruskan akaun!

PUDING ROTI ALA AMIRAH~~ :P



-potong 6 keping roti yang disapu marjerin..di potong tepinya.. dan disusun didalam loyang.. lebihan tepi tu tabur je dalam loyang..tapi potong ler kecik2 ye kawan2...

-cracker biasa tu dihancurkan dan ditabur di dlm loyang juga..

-panaskan susu segar/susu tepung bersama-sama tepung kastard.. kalau kawan-kawan suka guna susu je mcm mira .. so just tambah susu pekat manis tu dalam susu tepung ni.. in my case.. mira guna susu tepung madu dutch lady dan susu pekat.. so no need to add up sugar ok kawan-kawan..
-dalam bekas lain, awak boleh pukul telur 2 biji.. kalau telur saiz kecik guna 3 ok.. pukul dengan gula (kalau tadi tak guna susu pekat manis tu).. campur dengan susu yang awak dah panaskan tu tadi..
-last sekali boleh lah awak tuang sume bahan yang awak dah mix tu kedalam loyang yang ada roti dan segala macam tu..

-ok sediakan oven ye.. dan bakar dengan suhu 170 degree.. selama 30-45 min..

-oh ya. nak bakar jangan suka-suka je kawan-kawan.. letak dulang yg berisi air .. kemudian baru letak loyang yang ada bahan-bahan tu sume ok...

-ok lastly, hidangkan dan tuang sikit susu yang korang dah panaskan tadi.. kalau nak.. kalau tak nak.. makan macam tu pun sedapppppp



p/s: selamat mencuba!!! (kalau nak cube) hehehehe pastu kalau awak-awak semua perasan resepi ni takde measurement yang tepat.. sebenarnya.. mira memang masak guna AGAK-AGAK.. hahaha korang ikut je suara hati korang tu.. insyaAllah jadi.. sedappppppppppppppppp
i don't follow the instruction because it learn from the experience.. banyak lah kan masak pun guna cara macam ni.. hehhehe tu mira ok.. kawan-kawan suka ikut.. kalau tak.. it is up to u... in fact resepi ni mira dah alter dah banyak benda.. hehehe

Monday, 4 July 2011

sape kate???

sape kate???
sape kate aku baik...
aku jahat lah...

sape kate???
sape kate aku baik...
tipu sungguh lah tu..

sape kate???
sape kate aku baik...
mesti rasa ada orang macam tak caye...

sape kate???
sape kate aku baik...
aku tak penah kate apa-apa...

sape kate???
sape kate aku baik...
sape suruh kate...

sape kate???
sape kate aku baik..
eh tak tau ke aku jahat????

sape pun yang berkata..
aku manusia..
bannnnyyyyyyaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
salah dan silap..
sampai tak terkira banyaknya..

kadang-kadang aku rasa..
aku buat benda betul..
tapi rupa-rupanya salah..

apa pun yang aku rasa..
yang penting..
aku tak simpan apa-apa dalam hati...

bila aku meminta maaf..
itu yang akun maksudkan....

bila kau bertanya...
itu yang aku jawab...

aku akan bertanggungjawab..
atas segalanya...

aku tak akan simpan....
aku bukan seorang yang pandai simpan..

hati aku kosong dengan perkara yang berat...
=] mudah...






Friday, 1 July 2011

Alhamdulillah for everything! =]

Alhamdulillah...
result untuk kemasukan ke peringkat ijazah
dah dapat tahu tadi...
=]

aku tersangat-sangat lah bersyukur..
sampai rasa mcm nak nanges dah depan laptop tadi..
bile dpt tau je aku dapat kat segamat dan dapat course
yang aku pilih....
Alhamdulillah jugak sebab aku drp diploma mmg aku dapat
course pilihan pertama aku...

nak kata aku tak yakin..
tak jugak...
aku agak yakin dgn keputusan aku..

cuma aku tak yakin aku akan dapat
pilihan pertama aku...
=]

dan aku tak yakin aku akan
dapat sama lagi dengan NAZIRA...

maknanya drp tadika ktrg same kelas sampai lah
degree kitorang akan bersama-sama lagi...
insyaAllah...


PROGRAM : Sepenuh Masa


SARJANA MUDA PENTADBIRAN PERNIAGAAN (KEPUJIAN) (KEWANGAN)

FAKULTI PENGURUSAN PERNIAGAAN  (BM222)


=] itu yang telah di susun olehNYA untuk aku...
aku percaya.. itu yang terbaik untuk aku..

susunan yang cantik
rapi
dan penuh hikmah...
sesungguhnya yang terbaik untuk aku adalah sebaik-baik perkara yang Allah dah kurniakan untuk aku..
jangan question itu dan ini...
bukan semua orang perlu jadi doktor untuk jadi yang terbaik..
kalau semua orang jadi doktor..
doktor nak tinggal kat mana kalau bukan arkitek tolong design rumah mereka??
atau lebih parah siapa yang nak jadi buruh binaan utk buat rumah mereka???
hmmm =] jadi jgn pertikaikan kebagusan.. atau kebaikan dan sesuatu perkara yang Allah dah susun...
baik itu sangat SUBJEKTIF!!

sesungguhnya setiap yang datang itu adalah nikmat dan ujian =)
doakan perjalanan aku kali ni dipermudahkan urusan oleh Allah...

nikmat yang dtg mungkin nyata tapi aku tak boleh lupa bahawa ini juga adalah ujian untuk aku tempuh...
nikmatnya bila Allah masih beri aku keizinan utk terus belajar.. ramai lagi orang tak dapat apa yang Allah beri pada aku hari ini...
insyaAllah becoming 2 years will be more interesting for me to explore..
semoga Allah tarik sifat mazmumah aku bila aku sambung belajar dan tanam sifat mahmudah...
belajar itu jihad fisabilillah!!

kepada kawan-kawan yang tak dapat tawaran...
jgn berfikir sejengkal..
berfikirlah sehasta...

don't look at the surface..
everything happened for a reason...

kalau kawan-kawan rasa ini adalah ujian..
fikirkan nikmatnya...
mungkin Allah sudah sediakan sesuatu yang lebih besar utk kita!!!

ingat.. mungkin kita rasa sesuatu perkara itu buruk untukmu tapi sedangkan ianya baik untukmu...
la tahzan.. innallahamaa'na.. kalau mata kita boleh melihat jauh tentang
apa?????
mengapa???
dimana??
bagaimana??
siapa??

atau semua perkara pada masa hadapan.. mira percaya .. kita semua takkan merungut...
perkara baik itu baik.. tapi jangan lupa perkara baik itu juga jahat...jika tak kena pada tempatnya...
(kalau tak faham ayat tu,,, itu tandanya mira mmg suruh korang fikir sedalam-dalamnya..hhehehe)


oklah readers~~
i got to go!!!

p/s : Ya Allah Ya Tuhanku .... kau keluarkan ku dari kegelapan... kau berikan aku kefahaman para nabi.. hafalan para rasul dan ilham para malaikat...


"dan tidak rugi orang yang bermusyawarah dan beristikarah"...