mereka yang chumel~~

Monday, 6 December 2010

indah sungguh sambutannya

indah sungguh sambutan
tahun baru dalam islam kan..
=]

diakhiri dengan doa..
diawali dengan doa juga..

sememangya ada hikmah juga bila
abah tak pernah bawak keluarga kami menyambut tahun baru masihi

kami tak pernah berhimpit-himpit untuk tengok bungan api
kami tak pernah membuang masa setiap tahun
semata-mata untuk sambut tahun baru
yang banyak disambut dinegara-negara bukan islam..

yang ada pada kami
hanyalah doa akhir tahun dan awal tahun
yang dibaca sama-sama.

itu pun having a quality time with family kan..
mungkin itu lebih baik,,
sebab anak-anak tak terdedah dengan anasir-anasir luar yang tak elok..
tak nampak jugak budaya-budaya yang anak-anak tak sepatutnya nampak


p/s : follow lah blog tu.. sgt banyak ilmunya... =]

No comments: