mereka yang chumel~~

Friday, 5 August 2011

(T_T) nanges... nanges...

alhamdulillah..
5 hari ramadhan...
=]

semalam petang tertidur lagi..
pukul 6 baru asar...
huhh~~
sangat mengantuk untuk tunggu masuk wktu asar (tak elokk sungguh, jgn ikut ok)
lepas sahur tak tidur..
pastu keluar uruskan..
bil rumah..
pergi bank...
at last...
fatigue~~

rushing semayang..
pastu turun bawah...
hmm satu je dalam kepala..
pergi tolong mak..
lagi-lagi sekarang ni mak bukan sihat sangat..

huh atlast tgk mak dah masak...
tapi still kena marah dengan abah sebab tak tolong.. hukhuk
marah manje je biase lah~~ hikhik

terus je pergi dapur..
sebenarnya harini dah plan ..
nak buatkan garlic bread dgn sup cendawan untuk adik..
tp tgk jam huh dah nak buka la plak...
tak pe.. proceed saje...

nasib abah tolong gak sapu-sapu merjerin.. kat roti tu..
so aku tinggal buat ape yang patut...

lepas buka .. 
macam biasa...
dah bape hari kepala pusing.. berdengung je rase..
tak kan efek tekanan darah rendah pulak...
tapi memang pun rase mcm nak pitam je siang-siang tu ..
tapi konsep puasa kan menyihatkan badan..
jadi kena yakin dengan Allah..
badan kita sihat..

lepas urut mak terus je tido..
mak kate .. kau ni jadi mak bidan je lah.. hahaha
boleh gak mak..
mak bidan lepasan ijazah.. uuu aww~~

dah bape hari semayang terawih sendiri.
tak ikut pun abah pergi masjid..
tak pelah..
dah plan dengan sume nak pergi tengah-tengah..

tido kul 10 lebih semalam.. 
huh~~ tak sangka sangat nyenyak plak kan tido tu..
bunyi fon pun tak sedar...
padahal lagu syair qalbi tu sikitlah punya panjang kan.. hehhehe
kepala dah berat.. ape lagi memang tido ubatnye!

hmmm
pagi plak tadi memang dah plan nak bangun tolong mak masak..
tapi abah dah kejut dulu...
abah cakap mak tak larat nak bangun...
so aku bangun je lah..
tgk abah dah goreng telur... hehehe
terus pergi masak..
masak pagi-pagi ni memang lain sikit rasenya...

lagi-lagi lah aku ni memang alah dipagi hari..
menggigil kesejukan sambil potong bawang potong cili sume...
hahahahahha
teringat kalau kat segamat pun same...
konfemm pagi-pagi tu mesti  menggigil... 
duduk 5 minit baru bingkas bangun...

ish..
muka semua nya seposen je bangun pagi..
abah awal-awal dah makan
pastu pergi mengaji
tinggal lah sorang..

dari sahur smpai sekarang aku tak tidur lagi..
tak mau tidur..

tapi takut mengantuk plak petang.. 
ishhh
waktu subuh dan asar adalah waktu syaitan menyihir anak-anak adam..

ish... 
mesti jauhkan diri ni..
doakan ye kawan-kawan..

ok lah ni gedik je post entry baru 
sebab boring..
 :P

tata nak pergi 
amek adik kat sekolah..
dah lambat..
konfem die muncung...
heehehe  

No comments: