mereka yang chumel~~

Friday, 1 July 2011

Alhamdulillah for everything! =]

Alhamdulillah...
result untuk kemasukan ke peringkat ijazah
dah dapat tahu tadi...
=]

aku tersangat-sangat lah bersyukur..
sampai rasa mcm nak nanges dah depan laptop tadi..
bile dpt tau je aku dapat kat segamat dan dapat course
yang aku pilih....
Alhamdulillah jugak sebab aku drp diploma mmg aku dapat
course pilihan pertama aku...

nak kata aku tak yakin..
tak jugak...
aku agak yakin dgn keputusan aku..

cuma aku tak yakin aku akan dapat
pilihan pertama aku...
=]

dan aku tak yakin aku akan
dapat sama lagi dengan NAZIRA...

maknanya drp tadika ktrg same kelas sampai lah
degree kitorang akan bersama-sama lagi...
insyaAllah...


PROGRAM : Sepenuh Masa


SARJANA MUDA PENTADBIRAN PERNIAGAAN (KEPUJIAN) (KEWANGAN)

FAKULTI PENGURUSAN PERNIAGAAN  (BM222)


=] itu yang telah di susun olehNYA untuk aku...
aku percaya.. itu yang terbaik untuk aku..

susunan yang cantik
rapi
dan penuh hikmah...
sesungguhnya yang terbaik untuk aku adalah sebaik-baik perkara yang Allah dah kurniakan untuk aku..
jangan question itu dan ini...
bukan semua orang perlu jadi doktor untuk jadi yang terbaik..
kalau semua orang jadi doktor..
doktor nak tinggal kat mana kalau bukan arkitek tolong design rumah mereka??
atau lebih parah siapa yang nak jadi buruh binaan utk buat rumah mereka???
hmmm =] jadi jgn pertikaikan kebagusan.. atau kebaikan dan sesuatu perkara yang Allah dah susun...
baik itu sangat SUBJEKTIF!!

sesungguhnya setiap yang datang itu adalah nikmat dan ujian =)
doakan perjalanan aku kali ni dipermudahkan urusan oleh Allah...

nikmat yang dtg mungkin nyata tapi aku tak boleh lupa bahawa ini juga adalah ujian untuk aku tempuh...
nikmatnya bila Allah masih beri aku keizinan utk terus belajar.. ramai lagi orang tak dapat apa yang Allah beri pada aku hari ini...
insyaAllah becoming 2 years will be more interesting for me to explore..
semoga Allah tarik sifat mazmumah aku bila aku sambung belajar dan tanam sifat mahmudah...
belajar itu jihad fisabilillah!!

kepada kawan-kawan yang tak dapat tawaran...
jgn berfikir sejengkal..
berfikirlah sehasta...

don't look at the surface..
everything happened for a reason...

kalau kawan-kawan rasa ini adalah ujian..
fikirkan nikmatnya...
mungkin Allah sudah sediakan sesuatu yang lebih besar utk kita!!!

ingat.. mungkin kita rasa sesuatu perkara itu buruk untukmu tapi sedangkan ianya baik untukmu...
la tahzan.. innallahamaa'na.. kalau mata kita boleh melihat jauh tentang
apa?????
mengapa???
dimana??
bagaimana??
siapa??

atau semua perkara pada masa hadapan.. mira percaya .. kita semua takkan merungut...
perkara baik itu baik.. tapi jangan lupa perkara baik itu juga jahat...jika tak kena pada tempatnya...
(kalau tak faham ayat tu,,, itu tandanya mira mmg suruh korang fikir sedalam-dalamnya..hhehehe)


oklah readers~~
i got to go!!!

p/s : Ya Allah Ya Tuhanku .... kau keluarkan ku dari kegelapan... kau berikan aku kefahaman para nabi.. hafalan para rasul dan ilham para malaikat...


"dan tidak rugi orang yang bermusyawarah dan beristikarah"...

5 comments:

Muhammad Ilham said...

no kad matrik?? haahahahahahah!!! weh pape pn tahniah..waaaaa....xtau lg dpt mane ni..

Muhammad Ilham said...

hahaha..tahniah weh...!!!!

noor amirah bt ahmad said...

ilham : hehehe tq ilham... aku rase kt tak same lg lah... sume yg no ic 14 dpt shah alam kot... hmm no matrik?? sgt cntik... jgn risau..

hidiary said...

tahniah sahabat, semoga hadiah dari ALLAH ni akan memberi manfaat yg besar pd kau dan sahabt2 lain..wah , nk kne celebrate ni..tgu ak taw !

noor amirah bt ahmad said...

dayah : insyaAllah dayah... hehhehe aku mmg tunggu kau dtg ni!!! xsbr!!! =]