mereka yang chumel~~

Wednesday, 9 March 2011

kadang-kadang..

Assalamualaikum semua...
dah lama tak menulis blog..
tak tau nak tulis apa sebenarnya...
=]

yang ada dalam kepala cuma lah
company analysis..
economy analysis..

hmmm
secara jujurnya mira masih lagi berada di tahap
yang sederhana untuk company analysis..
mmg report every week i did my best..
but..
thats the only part i did..
part yang lain..
yang orang lain buat..
still not in my 'hand'..

semakin jauh perjalanan melangkah
di semester akhir ni..
semakin hati rasa takut..
seram..
macam-macam2 lagilah..
banyak sangat otak kiri mira ni berfikir..
mungkin sebab final sem..

walaupun pelajaran overall
not too tough as last semester..
but i still have to catch it all..

huh..
semalam kat cafe...
macam biasa kami makan berempat
nazira, nadiah, edura, mira
kali ni ni yin pun ade

kitorang bercerita lah
macam-macam..
girls story..
=]
sambil2 yin duk mengabiskan nasi mira
tibe-tibe terpacul dari mulut mira

aku kadang-kadang
teringin nak jadi
orang yang moody

moody??
haaa
=]
hehehe

aah teringin nk jadi orang moody
teringin nak tarik muka panjang-panjang
kat orang

hahahaa
=]

yela.
mira rase mira tak penah moody2 kat orang..
kadang-kadang mmg teringin
nak ngamuk tibe-tibe kat orang hehehe
marah kat orang lain
tibe2 orang lain yang kena
amacam best ke??

huhu



p/s : tibe-tibe terfikir.. aah lah dah lame tak marah orang...heheheheh
walaupun aku susah nak marah,, tapi aku susah nak sejuk... so, just let it be..
orang yang boleh mengawal marah adalah ornag yang gagah! yes it is!
marah itu dari syaitan.. kalau kamu sedang berdiri ketika marah maka duduklah,
dan sebaik-baiknya berwuduk kerana marah itu dari api syaitan...
lagi pun... manusia tak akan bole berfikir logik semasa emosi membelenggu diri..


dan yang paling penting... maafkan dan lupakan... mungkin ada tarbiyah secara langsung
dari Allah untuk buat kita rasa kesabaran kita tercabar.. mungkin langkah mengawal marah itu adalah
permualaan langkah yang bermakna buat seribu langkah seterusnya..

No comments: